Bağcılık
Bağcılık sektörü 2020 yılında en iyi performansını sergilemiş olup bir önceki yıla kıyasla ürün verimi %33 artış göstermiştir. Aynı dönemde bağcılık için kullanılan arazi %2 artış göstermiş ve üretim %36 düzeyinde yükselmiştir. Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre üzüm üretiminin yıllara sarih görünümü aşağıdaki tabloda yer almaktadır:
| 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2020/2019 Değişim (%) |
Yüz ölçümü | Hektar | |
Bağ | 3117 | 3199 | 3272 | 3367 | 3437 | 2.1 |
Sofralık | 769 | 799 | 816 | 878 | 911 | 3.8 |
Şaraplık | 2348 | 2400 | 2455 | 2489 | 2526 | 1.5 |
Üretim | Ton | |
Bağ | 23666 | 15364 | 27322 | 19318 | 26330 | 36.3 |
Sofralık | 6866 | 3187 | 4998 | 4546 | 6281 | 38.2 |
Şaraplık | 16800 | 12177 | 22324 | 14722 | 20049 | 35.7 |
Verim | Ton/Hektar | |
Bağ | 7.6 | 4.8 | 8.4 | 5.7 | 7.7 | 33.5 |
Sofralık | 8.9 | 4 | 6.1 | 5.2 | 6.7 | 33.1 |
Şaraplık | 7.2 | 5.1 | 9.1 | 5.9 | 7.9 | 33.6 |